Партията на Ердоган настоява за нови избори в Истанбул

Висшата избирателна комисия отхвърли искането на ПСР за повторно преброяване на всички гласове

Снимка: БТА
15:00 09.04.2019
Управляващата партия на справедливостта и развитието (ПСР) ще поиска провеждането на нови избори в Истанбул заради "нередности" по време на гласуването на 31 март, които са оказали влияние върху резултата. Това заяви зам.-председателят на ПСР Али Исхан Явую, цитиран от Ройтерс.

Той заяви, че днес ПСР ще поиска нови избори и ще внесе извънредна жалба, в която ще се посочи за нередностите по време на изборния ден, които са повлияли на крайния резултат. 

По-рано днес Висшата избирателна комисия отхвърли искането на Партията на справедливостта и развитието за повторно преброяване на всички гласове в 31 избирателни района в Истанбул, напомня БТА. 

Припомняме, че разликата във вота между кандидатът на опозицията и на управляващите е няколко стотин бюлетини.Превесът на опозиционния кандидат от Народнорепубликанската партия Екрем Имамоглу е съвсем малък.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: избори | Истанбул | кмет | Ердоган | ПСР