Петролът поскъпна след отслабване на страховете за рецесия

Оптимизмът идва от ръста на продажбите в САЩ

10:44 16.08.2019
Цените на суровия петрол се повишиха с над 1% след два дни на спад. Причината е, че данните за повишение на продажбите на дребно в САЩ са спомогнали да отслабнат опасенията за рецесия в най-голямата световна икономика, пише Reuters.

Цената на фючърсите за международния бенчмаркон сорт Brent към 10:25 ч. българско време се бе повишила с 1.22% до цена от 58.94 долара за барел. Фючърсите за американския сорт West Texas Intermediate (WTI) пък бяха поскъпнали с 1.34% до цена от 55.19 долара за барел.

Данните от търговията в САЩ за юли показаха за 0.7% ръст в продажбите, тъй като потребителите са купили редица стоки, въпреки че са ограничили придобиванията на превозни средства. Тези данни дойдоха ден, след като ключов показател за доходността по американските държавни ценни книжа се преобърна за пръв път от юни 2007 г. насам, предизвиквайки разпродаване на облигации и суров петрол.

Една обърната крида за доходността по ценните книжа исторически се е доказала като надежден сигнал за настъпваща икономическа рецесия.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рецесия | нефт | САЩ | суров петрол

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини