Пламен Георгиев: В работата си грешки не съм правил

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
09:47 04.08.2019
В работата си аз грешки не съм допускал, но сбърках може би в комуникацията си с медиите. Това каза бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в ефира на Нова тв в неделя сутрин. 

Според него „Апартаментгейт“ е измислен скандал, а лично по негов адреса са се изговорили „куп лъжи, които нямаше как да оборвам сутрин, обед и вечер“. Една от тях, коментира Георгиев, е, че цената на жилището му е ниска. „Това изобщо не е така. Апартаментът ми струва повече от 300 000 лева и имам да изплащам още 160 000 лева кредит от банка”, обясни той. 

Той напомни, че председателстваната доскоро от него КПКОНПИ е отнела 40 млн. лв. и така е засегнала интересите на много хора. „Внесени са искове за още над 3 млрд. и според мен те ще издържат в съда”, подчерта Георгиев. Той отказа да назове имена на засегнати от дейността на комисията хора, защото „без да имам доказателства, това би било клевета”. 

Пламен Георгиев подаде оставка като председател на КПКОНПИ в сряда, в последния работен ден на Народното събрание. По думите му, той е решил да се оттегли от антикорупционната комисия отдавна, но е искал да приключи проверката на него и семейството му от НАП. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: оставка | Пламен Георгиев | КПКОНПИ | апартаментгейт