Пореден пожар във влак на БДЖ тази нощ

Проблемът е бил в обгорял кабел

14:19 01.09.2019
БДЖ съобщава за пожар в нощния влак от Варна за Пловдив. Машинистите усещат миризма на обгорял кабел и предприемат незабавно спиране на композицията. След като локализират източника под коша на локомотива, използват наличните пожарогасители във влака и активират противопожарната инсталация в локомотива, информират от държавната железница. Така запалилите се влакове на БДЖ от началото на годината стават 21.

Локомотивният персонал превантивно сигнализира и Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”, които са се отзовали на място за оглед и допълнително обезопасяване на машината. 

„При възникналата ситуация в нито един момент не е съществувала предпоставка за застрашаване безопасността на пътниците и персонала във влака. Няма нанесени сериозни щети по локомотива“, информират още от БДЖ. Във влака са пътували 80 човека. Няма пострадали.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | пожар | локомотив

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини