Производството на Tesla в Китай може да стартира скоро

Работата по фабриката в Шанхай върви по-бързо от очакваното, смятат анализаторите на Morgan Stanley

Снимка: БТА
19:33 17.07.2019
Tesla Inc. може да увеличи производството си в Китай по-бързо, отколкото е вярвал някой, пише Morgan Stanley в свой доклад, цитиран от Market Watch. Изместването може да помогне на водещия производител на луксозни електрически автомобили да реши част от финансовите си проблеми.

Водещият анализатор на инвестиционната банка Адам Джонас заяви, че екипът в Китай е посетил местни доставчици на Tesla и имат „свежа обратна връзка“ за плановете на компанията в Китай и строителството на фабриката в Шанхай.

„Ако са прави, Tesla може да започне да произвежда в Китай по-скоро, отколкото очакваме понастоящем в нашия модел“, твърдят анализаторите на Morgan Stanley. Те запазват очакванията си за цената на акциите на компанията на ниво от $230 през тази година, което е 10% по-ниско от днешното ниво на акциите.

Анализаторите очакват производството в завода в Шанхай да започне през ноември. Фабриката вероятно ще произвежда между 35 000 и 40 000 превозни средства до следващата година и около 60 000 през 2021 г.
В рамките на 3 до 5 години Tesla ще бъде водещ производител в Китай в класа на луксозните електромобили, пише в доклада.

Китайският пазар ще остане силно конкурентен, но производственият обем на Tesla вероятно ще достигне най-високите си стойности при около 254 000 продадени коли през 2024 г. превозни средства. След това ще има понижение на производството до 160 000-170 000 до 2030 г.

Очаква се компанията да представи данни за печалбата за второто тримесечие през следващата седмица, тогава вероятно ще бъде дадена повече информация за ситуацията в Китай. По-рано този месец Tesla отчете продажби през второто тримесечие, които победиха очакванията на анализаторите.

Акциите на компанията поскъпнаха с 14% този месец, което следва движението на приходите, които нараснаха с 21% за периода април-юни.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: тесла | електрически коли | производство в Китай

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини