САЩ и Румъния се обявиха против „Северен поток 2“

Доналд Тръмп и Клаус Йоханис не подкрепят проекти, които правят съюзниците им зависими от Русия

Снимка: БТА
11:22 21.08.2019
Съединените щати и Румъния се обявиха против строителството на газопровода "Северен поток 2", както и други проекти в енергийната сфера, които правят техните съюзници и партньори зависими от руските енергийни ресурси. Това се казва в съвместно изявление на Белия дом след срещата на президентите Доналд Тръмп и Клаус Йоханис, предава агенция ТАСС.

"САЩ и Румъния признават, че енергийната сигурност е национална сигурност. Подчертаваме нашето несъгласие със "Северен поток 2" и други проекти, които правят нашите съюзници и партньори зависими от руските енергоносители", се казва в съобщението, цитирано от "Фокус".

Според двамата президенти запасите от природен газ в Румъния могат да подобрят благосъстоянието на двете страни и да повишат енергийната сигурност в Европа. САЩ и Румъния ще потърсят възможност как да се подобри инвестиционният климат в Румъния, така че това да е изгодно и за двете страни.

Те постигнаха съгласие за тясно сътрудничество между отраслите в производството за постигане на целите на гражданската ядрена енергетика в Румъния. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Русия | Румъния | Доналд Тръмп | Северен поток 2

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини