Шестата по големина банка в Латвия ще бъде ликвидирана

Още през май PNB Banka обяви значително влошаване на активите си

Снимка: Pixabay
14:02 16.08.2019
Латвийската банка PNB Banka, чийто активи се оценяват на 550 млн. евро, ще бъде ликвидирана, съобщиха от Европейската централна банка (ЕЦБ), предадоха световните агенции. 

Шестата по големина банка в Латвия е под прякото наблюдение на ЕЦБ, която определи състоянието на PNB като "фалит или вероятен фалит". 

През май латвийската банка обяви значително влошаване на състоянието на активите си, които се оказаха по-ниски от пасивите на финансовата институция.

PNB не е единствената банка с влошено състояние. Няколко банки не успяха да минат стрестестовете на ЕЦБ, сред които и шестата по големина банка в Испания Banco Popular, която през 2017 г. бе купена от Banco Santander.

Междувременно италианската държава успя да спаси с две венециански банки (Banca Popolare di Vicenza и Veneto Banca) с милиарди евро, взети от джоба на данъкоплатците. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ецб | фалит | активи | ликвидация | Латвия | PNB Banka

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини