Spark пуска 170 високопроходими електромобила в София

Компанията Spark добавя 170 електрически Hyundai Kona

Компанията Spark, която предоставя услуга за споделена мобилност в София,  увеличава автопарка си с още 170 електрически Hyundai Kona, научи Economic.bg. Първите двадесет електромобила вече са на разположение на потребителите на услугата, а останалите 150 ще бъдат доставени до средата на годината. С това увеличение общият брой на електромобилите в Spark достига 300.

„Само за година и половина Spark се наложи като важна част от градската мобилност в София“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria. “Новите Hyundai Kona са естествена градация в развитието ни. Това са луксозни автомобили от висок клас, които имат значителен пробег от 300 км с едно зареждане. С тази поръчка правим ясна заявка, че услугата има голям потенциал и все повече ще навлиза в транспортния микс на София.“ допълни още той.    

Пред Economic.bg от компанията споделиха, че през следващия месец ще добавят нов модел електромобили в портфолиото си.

„Безспорен факт е, че през последните години Hyundai зае лидерски позиции в силно развиващият се сегмент на автомобилите с алтернативно задвижване. Семейството на IONIQ бе оценено с изключителен брой награди и отличия от Български и световни институции в редица категории. Hyundai KONA от своя страна показа, че производителят има технологичните средства да предложи напълно електрически автомобил с пробег до 450км”,добави Юлиян Чебишев, изпълнителен директор на IND Commerce, oфициален представител на Hyundai за България.

Spark е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Hyundai KONA Electric дебютира в началото на миналата година и се превърна в първия 100% електрически компактен SUV в Европа. Комбиниращ впечатляващ електрически пробег с модерния си визионерски стил, моделът даде заявка в каква посока гледа компанията. KONA Electric се предлага с 2 варианта на батерията – 39,2 кВтч и 64 кВтч, като спецификацията, предпочетена от Spark, е с по-компактната батерия и ще може да изминава до 300 км с едно зареждане.  През 2017 г. Hyundai Motor постига 523 258 регистрирани автомобила в Европа – скок с 3,5% спрямо 2016 г., с което бележи ръст спрямо темпото на пазара. До средата на 2018 г. Hyundai ще е подменил 90% от моделната си гама, с което ще създаде най-младата моделна линия в Европа. Благодарение на голямата си инфраструктура в региона 75% от автомобилите, продадени на Стария континент, са измислени, проектирани, тествани и сглобени в Европа, така че да отговорят на предпочитанията на европейските потребители. В това число влизат два завода в Чехия и Турция с общ годишен капацитет от 600 000 автомобила. Hyundai Motor продава автомобили в 31 европейски страни през 2 500 представителства. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електромобил | Spark | Hyundai | споделени електромобили | Nissan leaf

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини