Spark стъпва и в Румъния

Компанията води преговори и с още една страна от региона

Компанията Spark, която предоставя услуга за споделена мобилност в София, планира да разшири бизнеса си в още две страни от региона, едната от които е Румъния. Навлизането на чуждия пазар трябва да се случи до края на годината като в момента тече събирането на коли и екип, съобщиха за Economic.bg от компанията. 

Така услугата ще бъде достъпна в общо четири държави, сред които е и Литва с партньорската на Spark - Ride Share. Към момента София разполага със 150 споделени електромобила, а до края на годината тяхната бройка ще се удвои. В началото на март от компанията обявиха, че увеличават автопарка си с още 170 електрически Hyundai Kona, като част от тях вече са достъпни за потребителите на услугата.

„Само за година и половина Spark се наложи като важна част от градската мобилност в София“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria. “Новите Hyundai Kona са естествена градация в развитието ни. Това са луксозни автомобили от висок клас, които имат значителен пробег от 300 км с едно зареждане. С тази поръчка правим ясна заявка, че услугата има голям потенциал и все повече ще навлиза в транспортния микс на София.“ допълни още той.    

Пред Economic.bg от компанията споделиха, че през следващия месец ще добавят нов модел електромобили в портфолиото си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електромобил | Spark | Hyundai | споделени електромобили | Nissan leaf

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини