Столична община търси начин да произвежда жълти павета

Вече са направени проучвания за това как може да се направят нови жълти павета

12:13 16.05.2019
Столична община е направила проучване за възможността да бъдат произвеждани жълти павета в България, с които да се подменят оригиналните. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на столицата Дончо Барбалов пред NOVA. Той коментира случая, при който жена откри в двора си 6 кв. м жълти павета.

„Въпрос на време е да се направи организация по тяхното (на жълтите павета - бел. ред.) производство. Надяваме се тяхното качество да е като на оригиналите“, коментира Барбалов.

По повод случая с намерените павета, зам.-кметът обясни, че гражданите са ги открили при ремонт на новозакупен имот.

„В миналото не се е обръщало много внимание на съхранението им. Благодарим за това, че ни ги върнаха, тъй като няма откъде да се намерят вече стари жълти павета – това са произведения на 110 години“, каза зам.-кметът на столицата.

В края на миналата година паветата в София бяха обект на друг скандал. Общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева  подадоха сигнал в прокуратурата за липсващи 8000 тона павета, извадени при ремонти на улици в София в периода 2007-2017 г. Подозренията на двамата бяха, че може паветата да са продадени. В отговор столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че е изискала проверка на това как се съхраняват паветата, която е отнела около една година на общината.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: производство | Столична община | жълти павета | павета | Дончо Барбалов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини