Столична община пусна търг за премахване на незаконни строежи за 5 млн. лв.

За всеки строеж ще има отделно възлагане

07:54 18.06.2019
Столична община обяви обществена поръчка за принудително премахване или ремонт и укрепване на строежи с прогнозна цена от 5 млн. лв., като за всеки строеж ще има отделно възлагане. С избраната фирма ще бъде сключено рамково споразумение за срок от 3 години.

Търгът „Принудително премахване или поправяне и заздравяване на строежи или части от тях и премахване на незаконни строежи“ ще бъде за срок от 3 години, като броят на строителните обекти не могат да се определят предварително.

Водещ критерий за избора е „най-ниска цена“. Желаещите могат да подават оферти до 16 юли. Минималният срок, в който е предвидено изпълнителят да се обвързан с офертата, е 6 месеца.

Задължително условие е кандидатите да са вписани в Централния професионален център и Камарата на строителите. Те трябва да разполагат с реализиран минимален оборот за последните три финансови години на стойност 3 млн. лв., от които 1.5 млн. в сферата на поръчката. 

За да участват в конкурса, те трябва да са изпълнили поне две дейности с подобен предмет за последните пет години. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 5% от стойността на този за обществената поръчка без ДДС.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: фирми | търг | Столична община | обществена поръчка | незаконни строежи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини