Telenor предупреждава за опити за измама

Компанията съветва своите клиенти да не предоставят лична информация на непроверени източници

12:32 02.05.2019
Tеленор предупреждава за зачестилите опити за измами (phishing) и опити за събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове, в които се използват името и логото на компанията. 

Много често, различни сайтове се „маскират“ като игри или анкети и обещават награда на потребителите, ако предоставят личните си данни или минимална сума за участие. 

Теленор съветва своите клиенти да не предоставят лична информация на непроверени източници, да не се предоверяват на наличието на познати търговски марки и лога и да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди. 

В случай на получаване на SMS от непознат или съмнителен източник, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачените линкове. 

Теленор предприема необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лични данни | измама | Теленор | сайтове | фишинг атака

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини