Tesco съкращава 4500 работни места

Те ще засегнат работещите в обектите Metro

Снимка: Wikipedia
19:05 05.08.2019
Веригата супермаркети Tesco обяви, че около 4500 служители в 153 магазина Tesco Metro ще загубят работата си в пореден кръг от съкращения.

Най-големият търговец на стоки в Обединеното кралство заяви, че промените в начина, по който магазините работят, „ще обслужват по-добре купувачите“ и ще помогнат за „по-устойчивото управление на нашия бизнес“.

Веригата каза, че магазините работят във все по-конкурентна и предизвикателна среда за търговия на дребно. Шефът на Tesco Джейсън Тари увери, че решението за съкращаването на работните места не е било леко за вземане.

Първоначално форматът на магазините Tesco Metro цели пазаруване за цялата седмица, но сега близо 70% от клиентите ги използват, купувайки храна за ден, посочват от компанияна.

Tesco, в която работят около 340 000 души във Великобритания и Република Ирландия, заяви, че промените в магазините вече ще включват "по-бързи и опростени" начини за пълнене на рафтове, с по-малко продукти, съхранявани в задните помещения и повече запаси, по-гъвкав персонал за да подобри обслужването на клиентите в най-натоварените часове на деня и в правилните зони на магазина и "стройна" структура на управление.

Компанията също прави някои промени в 134 от своите 1750 Express магазини, където клиентите са по-малко. Промените в тези магазини ще включват „леко намаляване на работното време през по-тихите периоди на търговия в началото и в края на деня и опростяване на рутинните процедури“.

Tesco се опитва да спести 1,5 милиарда паунда, тъй като конкуренцията между супермаркетите се засилва. Решението за съкращения и реформи идва, докато германските конкурентите Aldi и Lidl продължават да оказват натиск върху големите четири британски вериги супермаркети.

През януари Tesco обяви, че ще затвори гишетата за храни в 90 от магазините си като част от по-широк план за намаляване на разходите, който ще засегне 9 000 служители.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съкращения | работни места | супермаркети | верига | Tesco | Tesco Metro

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини