Tesla продължава с експанзията си в Източна Европа

Плановете на компанията са да присъства в Словакия, Хърватия, Събрия и по-голямата част от региона в началото на 2020 г.

11:39 24.09.2019
Експанзията на Tesla ще продължи в по-голямата част на Източна Европа в началото на 2020 г. Това заяви изпълнителният директор на компанията Илон Мъск, в отговор на въпрос в Twitter.

„Надявам се да се отворим към пазарите в Словакия, Хърватия, Сърбия и по-голямата част от Източна Европа в началото на следващата година. В крайна сметка ще направим Никола Тесла горд, като започнем да продаваме електромобили в страните, от които той произхожда“, написа Мъск в социалната мрежа.

Потребителите на Twitter от тези приветстват решението на Мъск, но и не липсват коментари за появата на производителя в други държави като Русия, Украйна и България.

Автомобилният гигант достави първите си автомобили Model 3 в Европа през февруари тази година, но все още има редица страни на континента, където производителят не продава директно. Новият автомобил се превърна в най-продаваното превозно средство в Холандия за годината, с продадени над 10 хил. бройки.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електромобил | Източна Европа | експанзия | Tesla | Илон Мъск

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини