Теснолинейката Септември – Добринище няма да се движи днес

Причината – планов ремонт на обслужващия локомотив

08:06 22.08.2019
Теснолинейката Септември – Добринище няма да пътува днес, съобщават от БДЖ. От дружеството информират, че пътническият  влак „Родопи” от Септември за Добринище, който заминава по разписание от Септември в 08:45 ч., както и този от Добринище за Септември, който по разписание тръгва от Добринище в 14:15 ч. няма да пътуват на 22 август.

Причината за отмяната на влаковете е свързана с планов ремонт на обслужващия съставите локомотив, който трябва да бъде извършен с цел гарантиране безопасното придвижване на композициите. Пътниците ще бъдат извозвани с автобуси.

Припомняме, че има затруднения в обслужването на влаковете по трасето на теснолинейката Септември-Добринище през последните дни. Те са предизвикани от възникнали аварии и налагат ремонти по локомотивите, обясниха от БДЖ. От там категорично отрекоха всякакви намерения за закриването на трасето.

Тяговият подвижен състав, който в момента обслужва теснолинейката, е морално остарял, произведен през 1965 г. и 1988 г., и резервните части за тях са изключително дефицитни, което затруднява процеса по тяхната поддръжка, допълват от жп компанията.

Текущият договор за доставка на резервни части се изпълнява от румънска фирма, като за последната получена доставка е извършена рекламация на частите. По тази причина се забавя процеса по извършване на ремонти на три локомотива.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ремонт | локомотив | септември | теснолинейка | Добринище

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини