Volvo и Nissan започват съкращения на персонал в Европа

Nissan се споразумя със синдикатите за намаляване на 600 работни места в завода си в Барселона

11:13 13.05.2019
Volvo и Nissan планират да съкратят няколкостотин работни места в европейските си заводи. Целта на компанията е да се оптимизират разходите, за да може бизнесът да продължи да се развива успешно. 

"Като развиваща се компания Volvo Cars непрекъснато преразглежда своята разходна база, което е много важно в днешните трудни времена, с които се сблъсква индустрията. Затова се фокусираме върху разхдоите, свързани с персонала и услугите от външни фирми", обявиха от компанията, цитирани от АutoМedia.

На този етап не е ясно колко служители ще бъдат съкратени, както и от кои сфери на производството. Междувременно испанското подразделение на Nissan се споразумя със синдикатите за намаляване на 600 работни места в завода си в Барселона, което представлява 20% от служителите на предприятието. 

Спестените средства ще бъдат част от инвестицията на стойност 70 млн. евро в завода, в който се произвеждат пикапите Nissan Navara, Renault Alaskan и Mercedes-Benz X. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | Nissan | Volvo | персонал | съкращениq

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини