Заможните чужденци, които плащат данъци във Великобритания, намаляват рязко заради Brexit

За последните 5 г. те са внесли налози за 45 млрд. паунда в хазната

Снимка: Pexels
17:28 08.08.2019
Броят на свръхбогатите 'wgor h,dgodkr, които плащат данък във Великобритания за своите сметки извън страната, е паднал до най-ниското си ниво досега, според данните на Министерството на финансите, съобщава Би Би Си.

Миналата година в Обединеното кралство е имало 78 300 данъкоплатци, които нямат местно жителство, или т.нар. non-domestics, в сравнение с 98 500 през 2016-17 г.

А сумата от 9,5 милиарда паунда, която те са платили на данъчните власти през 2016/17 г., е паднала на 7,5 милиарда паунда миналата година.

Международната адвокатска кантора Pinsent Masons заяви, че причината е Brexit.

Статистиката обхваща заможни лица, които не са жители на Обединеното кралство, чийто постоянен дом или местожителство е извън Обединеното кралство.

Те плащат т.нар. "такса за неместни жители" - такса на базата на паричните преводи - между 30 000 и 60 000 британски лири, което им позволява да не плащат данък върху доходите в чужбина и капиталовите печалби, освен ако парите не бъдат внесени във Великобритания.

Приходът от този налог е бил 315 млн. паунда миналата година.

"Неместните данъкоплатци правят огромен принос за хазната; тази малка група е внесла данъци в размер на 45 милиарда паунда през последните пет години. Въздействията от намаляването на данъчните постъпления от чуждестранни лица може да се усетят едва след като е късно", коментират от кантората.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | данъци | чужденци | Brexit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини