Животновъдите са получили над 23 млн. лв. по de minimis

14 хил животновъди получиха субсидиите си от Държавен фонд „Земеделие“

16:00 13.08.2019
Държавен фонд „Земеделие“ е изплатил близо 23.7 млн. лв. помощи на животновъдите по схемата de minimis. Това съобщиха от пресцентъра на институцията. Средствата за разделени между 14 хил. земеделски стопани, които отглеждат крави, биволи, овце и кози.

Субсидиите по схемата се дават от държавния бюджет при кризисни ситуации на пазара, като кандидат може да получи до 25 хил. евро за срок от три стопански години.През юни УС на ДФЗ утвърди по схемата бюджет в размер на 26, 300 млн. лв.

В края на юли 13 743 земеделските стопани получиха 23 млн. лв. по de minimis, След извършени допълнителни административни проверки ДФЗ изплати субсидиите на още 200 животновъди.

На подпомагане подлежат регистрирани стопани, подали заявления за директни плащания Кампания 2019 г. Те трябва да са били допустими за финансиране и да са получили субсидии за животни за Кампания 2018 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: животновъди | субсидии | de minimis | ДФЗ