Apple може да „убие“ кабелното зарядно в iPhone през 2021 г.

Устройството ще се зарежда единствено безжично

Снимка: Unsplash
12:25 06.12.2019
Apple може да премахне опцията за зареждане с кабел в един от своите бъдещи телефони от висок клас през 2021 г., прогнозира авторитетния анализатор от TF Securities Мин-Чи Куо, известен с точните си познания около американската компания. 

Пълното премахване на порта за зареждане ще се отнася само до един от готвените за 2021 г. iPhone-и, този от най-висок клас. Ако думите на Куп се оправдаят, както се случва често, това означава, че премиум моделът на iPhone ще се зарежда единствено по безжичен начин. Според анализатора тази, заедно с някои други актуализации, биха могли да увеличат доставките, но също и средната продажна цена на устройството.

Гигантът от Купертино остана единственият производител на смартфони с различен порт за зареждане – известен като Lightning. Всички останали компании унифицираха накрайниците на кабелите, правейки ги от типа USB-C. От няколко години се спекулира около плановете за премахване на конектора, а за миграцията на iPhone към USB-C се коментира още от 2017 г. И досега обаче Apple продължава да залага на Lightning портове. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: iPhone | кабел | порт | безжично зареждане | зарядно

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини