Apple все още планира да покаже бюджетен iPhone през март

Спекулациите за името на устройството варират от iPhone 9 до iPhone SE 2

Снимка: БТА
09:59 19.02.2020
Apple все още планира да пусне своя нискобюджетен iPhone през следващия месец въпреки прекъсванията, предизвикани от нарушения във веригата ѝ за доставки в Китай, която пострада от разразилия се там коронавирус. 

В понеделник гигантът обяви, че едва ли ще постигне заложените по-рано финансови цели за първото тримесечие на 2020 г. Според Bloomberg обаче това няма да спре Apple да лансира втори модел на своя по-евтин iPhone. 

Технологичният гигант все още смята да пусне 400-доларов iPhone през март, пише изданието. Спекулира се за името на устройството, като предположенията варират от iPhone 9 до iPhone SE 2 (като наследник на първия евтин телефон на марката iPhone SE, появил се 2016 г.). 

Според информацията досега, новият бюджетен смартфон ще има 4.7-инчов екран и дизайн, подобен на iPhone 8, но с процесор като на iPhone 11. Параметрите бяха оповестени от авторитетния анализатор, известен с познанията си около Apple, Мин-чи Куо от TF International Securities. 

Apple изрази несигурност за това как коронавирусът ще се отрази върху бизнеса ѝ във финансово отношение. В края на януари, когато обяви резултатите си за четвъртото тримесечие, компанията прогнозира приходи между 63 и 67 млрд. долара за тримесечието до март. 

Заради коронавируса обаче гигантът бе принуден да направи ревизия на очакванията си и понижи прогнозите за периода януари-март 2020 г. 

Освен слуховете за продължение на серията iPhone SE, има и такива, че Apple ще пусне нов модел iPad Pro с 3D камери, както и нов аксесоар, подобен на плочки и служещ за намирането на изгубени неща чрез iPhone – вероятно носещ името AirTags. На хоризонта се очертават и нови слушалки от висок клас, според Куо. 

Кога точно ще бъдат представени тези продукти, не е ясно, но плановете подсказват за дебют през идните месеци. Избухването на коронавируса обаче може да доведе до ограничаване или забавяне на предстоящия iPad Pro.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | iPhone SE | март | бюджетен