Борисов: Догодина ще имаме голям автомобилен инвеститор

Премиерът обеща да доведе президента Доналд Тръмп у нас

12:30 03.12.2019

България е готова за завод за автомобили и догодина у нас вече ще има такъв инвеститор. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на представяне автомобила 3D i-Cockpit, произведен в страната ни. „Както колегите казаха, ние сме готови за завод за автомобили. В момента дори няколко са големите компании, които се колебаят коя да дойде. Аз съм убеден съм, че заради всичко това, което правите, догодина вече ще имаме такъв инвеститор и куп други неща в този бранш”, заяви премиерът.

 „В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката, софтуерът, хардуерът”, добави Борисов по повод представянето на революционната кола, представена днес.

По думите на премиера на фона на всички негативни новини, които се изливат българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се правят от българи. Той добави, че в брашна у нас работят над 250 компании и само можем да се гордеем с това и да го показваме.

Борисов обеща, че ще доведе президента Доналд Тръмп в страната ни. „Ще го докарам президента Тръмп, защото бяха много добре информаирани колко много инвестиции имат американскитре компании в България”, заяви той. „Този ангажимент го поемам”, категорично заяви той.

По-рано днес в интервю за „24Часа”министърът на икономиката Емил Караниколов също коментира предстоящите намерения за инвестиции в страната ни. От думите му става ясно, че две са автомобилните компании, които проучват България - „Фолксваген” и „Хюндай”. „България предложи най-доброто според правилата на ЕС и още очакваме решението на „Фолксваген”. С „Хюндай” работата ни продължава усилено и се отнасяме със същия професионализъм и отговорност, както беше и с “Фолксваген”.  На този етап очакваме скоро да бъде реализирана срещата ни с представителите на “Хюндай” за Европа, които са в Брюксел”, каза той.

Караниколов добави, че с южнокорейската компания разговорите все още са в начален етап, но увери, че представя България с всичките ѝ достойнства и позитиви като инвестиционна среда със стабилна финансова и политическа система. „Убеден съм, че ако дойдат в България, те сами ще се уверят в това”, каза той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | завод | Емил Караниколов | Хюндай | автомобилен инвеститор | фолксвахен

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини