Британската MAG ще обжалва решението на КЗК за Летище София

Консорциумът показа снимки на концепцията си за изцяло нов Терминал 3

Снимка: Economic.bg/Архив
14:05 27.11.2019

Британската летищна група Manchester Airports Group (MAG) ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за концесията на Летище София пред Върховния административен съд (ВАС), съобщиха от компанията. Антимонополният орган потвърди по-рано този месец избора на консорциума „Соф Кънект“ за концесионер на аеропорта, обявявайки жалбите на останалите претенденти за неоснователни.

В съобщението на англо-китайския консорциум се казва, че офертата му е най-добрата за България от гледна точка на дългосрочни икономически ползи за цялата страна. Неговото предложение към българското правителство съдържа сериозни планове за развитие и реконструкция на съществуващите терминали на летището, както и дизайн за напълно нов Терминал 3, който в завършен вид ще превърне софийския аеропорт в напълно отговарящ за водеща европейска столица.

От компанията за първи път изпратиха снимки на своята концепция за това как трябва да изглежда Терминал 3. Консорциумът твърди, че изображенията ясно демонстрират „мащабността на офертата и предложената инвестиция от 1.5 млрд. евро, което е в основата на стратегията на MAG и което ще отличи Летище София от останалите летища в региона“.


Концепцията на MAG за дизайна на Терминал 3 на Летище София„Към момента сме напълно концентрирани в процеса по обжалване, защото вярваме, че има сериозни правни пропуски и непълноти в процедурата и очакваме да представим казуса пред компетентните органи“. Това каза в официалното писмо на компанията Андрю Харисън, изпълнителен директор на подразпределението Летищни услуги на MAG.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: концесия | КЗК | Летище София | ВАС | жалба | MAG

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини