Държавата отдава на концесия централния плаж във Варна

Спасители и медицински екипи трябва да осигури бъдещия концесионер на плажната ивица

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
17:24 04.12.2019

Правителството дава на концесия морския плаж „Варна- централен“ като процедурата се открива за срок от 20 г. Бъдещият концесионер на плажната ивица ще трябва да осигури водно спасяване, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, се казва в решението на Министерския съвет.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 137 322 лв. без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове.

В края на месец октомври правителството реши да промени начина, по който се определя минималният размер на концесията. Новите промени включват няколко компонента. Единият е прогнозен приход от едно плажно място. Ще се гледат и броят на местата на съответния плаж, както и големината на легловата база в радиус от 3 километра от плажа.

Според новата формула базовият приход от едно плажно място за сезон е 225 лв., като тази сума може да се променя в зависимост от инфлацията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Варна | концесии | плажове | Министерски съвет