Един от изоставените острови на Малдивите вече се използва за хора под карантина

Курортът е бил доста популярен през 80-те години

Снимка: pixabay
16:16 04.04.2020

Един от бившите луксозни курорти на Малдивите вече е отворен за хора под карантина, съобщава South China Morning Post, цитиран от Business Insider. Пациентите, заразени с COVID-19, ще бъдат лекувани на остров Виливару в атола Каафу, който е на около 24 км. от столицата – Мале.

Курортите на остров Виливару са били популярни през 80-те и 90-те години на миналия век, макар да са изоставени от години. Изградената „болница“, в което ще се гледат болните разполага с 30 климатизирани стаи, всяка от които има напълно оборудван мини-бар и телевизор с плосък екран. Освен тези удобства, на брега се предлагат и безплатни лекарски грижи за тези под карантина. На острова не се допускат други посетители.

По данни на министъра на туризма на Малдивите Али Уахид, в момента страната  има 1158 стаи с общо 2288 легла за тези, които трябва да бъдат поставени под карантина, вследствие на пандемията.

Към момента случаите на коронавирус в страната са доста малко и затова туризмът не е строго забранен. Посещенията на туристи, идващи от определени страни - Испания, Италия, Иран и континентален Китай, обаче са ограничени, докато малдивците, които се връщат обратно в островната държава, са подложени на 14-дневна карантина.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: курорт | Малдивите | карантина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини