Европейските индекси запазват оптимизма след споразумението за бюджета

Инвеститорите са в очакване на икономическите данни за САЩ днес

В САЩ инвеститорите следяха с висок интерес преговорите във Вашингтон за следващия законопроект, облекчаващ икономиката от пандемията. Законодателите са изправени пред натиск да приемат новите стимули преди края на месеца, когато сегашните допълнителни обезщетения за безработните в размер на 600 USD на месец изтичат. Dow Jones и S&P 500 се повишиха във вторник, след като инвеститори прибраха своите печалби от големите технологични компании и отвориха нови позиции в различни сектори. Dow Jones спечели 159 пункта и приключи сесията на ниво от 26 840, а S&P 500 се покачи с 0.2% до 3 257. Междувременно Nasdaq се понижи с 0.8% до 10 670. Акциите на Amazon, Netflix, Microsoft и Facebook се плъзнаха с повече от 1%. Негативното движение дойде след силен възходящ импулс от началото на месеца. Всички тези акции се търгуват с над 2.5% на зелена територия от началото на месеца. Банковият сектор, който претърпя огромни поражения по-рано тази година, се представи отлично. JPMorgan отскочи с над 2%, докато Bank of America повиши своята стойност с 3.6%. Лидерите на ЕС постигнаха споразумение по предложените 750 милиарда евро. Фондът е за възстановяване на икономиките в региона след пандемията. Немският индекс DAX се покачи с 1% до 13 171, докато FTSE 100 се покачи с 8 пункта до 6 269. Цената на петрола се покачи във вторник, след като положителни новини за няколко възможни ваксини срещу пандемията и достигането на споразумение в ЕС относно фонда за справяне с икономическите трудности във връзка с пандемията придвижиха цената на черното злато на зелена територия. Последно тези цени на петрола бяха достигнати преди войната за петрол между Русия и Саудитска Арабия, началото на март, докато златото достигна нови върхове.

Днес ще бъдат публикувани множество икономически данни от САЩ. Инвеститорите ще насочат внимание основно към седмичните промени в запасите на лек суров петрол, държани от американски компании. Очакванията на инвеститорите са запасите да се понижат с 2.2 милиона барела.

Акциите на компанията успяха да покрият голяма част от натрупаните загуби през март, обвързани с пандемията. Цената изглежда срещна зона на съпротива образувана от предходни върхове около 100 периодната експоненциална средна, като корекциите са ограничени около 53 USD. Очакваме да видим корекция до нивото на подкрепа.

Валутната направи трети неуспешен опит да пробие 100 периодната експоненциална средна. Последва рязък спад след разхлабването на американската валута, като цената в момента се намира в зона на подкрепа. Сигнал за край на негативното движение ще получим ако линиите на бавния Стохастик се пресекат.

Златото успя да поскъпне значително през последните месеци. Всяка корекция във възходящото движение биваше ограничена от 50 периодната експоненциална средна. Ценният метал успешно проби нивото на съпротива около 1815 USD за тройунция. Последно златото се е търгувало на тази цена септември 2011 г.

Индексът образува възходящ трендови канал от началото на юни. Цената многократно пресича 50 периодната експоненциална средна, като през последната сесия забелязахме възходящ импулс, подсилен от стимулите представени от ЕС в размер на 750 милиарда евро, което изстреля цената до горната граница на канала, от което последва рязка корекция.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: европа | акции | САЩ | пазари | индекси | споразумение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини