FT: Nissan ускори разработването на план за излизане от съюза с Renault

Прекъсването на сътрудничеството ще доведе до необходимостта от намиране на нови партньори

08:22 13.01.2020
Nissan ускори разработването на план за възможно излизане от съюза с Renault на фона на скандала с бившия шеф на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, Карлос Гон. Това съобщава Financial Times, позовавайки се на източници в ръководството на компанията.

Според вестника се планира прекратяване на сътрудничеството в производствените и инженерните сфери, както и преустройство в борда на Nissan. Двете компании отказаха коментар за FT.

Източниците на изданието също твърдят, че бягството на Карлос Гон в Ливан не е било причината, а само e допринесло за увеличаване на напрежението между членовете на алианса. Вестникът обаче отбелязва, че прекъсването на сътрудничеството ще доведе до необходимостта от намиране на нови партньори, които да работят в конкурентна среда.

Припомняме, че в началото на годината Карлос Гон заяви, че е избягал от „несправедливото и политическо преследване“, на което е подложен в Япония. Той е в Ливан, която страна няма договор за екстрадиция с Япония.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Mitsubishi | Nissan | Карлос Гон