23 хиляди „зелени“ билета са продадени днес до обяд в София

В данните не са включени билетите, продавани от водачите на градския транспорт

Снимка: Economic.bg
15:07 20.12.2019
До този момент са продадени 23 хиляди "зелени" билети. В този брой не се включват билетите, продадени от водачите в градския транспорт. Това съобщи днес по обяд пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар на Столичния общински съвет за бюджета на Столична община за догодина.

Кметът съобщи, че до този момент броят на продадените билети надвишава закупени билети за цял ден при предишното въвеждане на зеления билет през миналата зима. Тя благодари на гражданите, които ще предпочетат днес да слязат от автомобилите и да дадат своя принос за намаляване на замърсяването на въздуха. Тя увери, че са осигурени достатъчно "зелени" билети, организирани са мобилни групи, които следят, ако билетите свършат.

"Зелените" билети могат да се закупуват от мобилното приложение от пунктовете на Центъра за градска мобилност, касите на Столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение, информира столичният кмет.

Тя подчерта, че "зеленият" билет е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столична община. Мярката се въвежда заради превишения на средноденонощни стойности на фините прахови частици - над 200 мкг./куб.м, отчетени на две от автоматичните станции на Изпълнителната агенция по околна среда.

Кметът припомни още, че има възможност за безплатно паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото, за всеки който ползва градския транспорт. Безплатните паркинги са разположени на бул. "Цариградско шосе", бул. "Черни връх", бул. "Ломско шосе", бул. "Александър Малинов" и на бул. "Драган Цанков".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | транспорт | Йорданка Фандъкова | градски транспорт | въздух | зелен билет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини