Икономисти откриха възрастта, в която сме най-нещастни

Тя е една и съща в много държави, независимо от доходите и продължителността на живота, показват изследванията

Снимка: Pixabay
21:07 13.01.2020
Средната възраст е най-нещастна, според ново икономическо проучване, което определя 47.2 години като момент на върхово нещастие в развития свят.

Професорът от колежа в Дартмут Дейвид Бланчфлауър, бивш ръководител в Банката на Англия, е проучил данни в 132 държави за измерване на връзката между благополучието и възрастта.

Той заключава, че във всяка страна има „крива на щастието“, която е U-образна в протежение на целия живот. Тя достига най-ниското си ниво в развиващите се страни на 47.2.

"Траекторията на кривата важи в страни, където средната заплата е висока, и където не е, и където хората са склонни да живеят по-дълго, и където живеят по-кратко", пише Бланчфлауър в проучване, което бе разпространено в понеделник от Националното икономическо бюро и цитирано от Reuters. 

Изследването има все по-голяма значимост във време, когато в обществата има все по-голяма осведоменост за важността на опазването на психичното здраве, особено вследствие на финансовата криза и на фона на възхода на глобализацията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: криза | нещастие | средна възраст | крива на щастието