L Brands е все по-близо до продажбата на Victoria's Secret за $1.1 млрд.

Бъдещият купувач е Sycamore Partner, която ще направи компанията частна

Снимка: Victoria's Secret
11:47 20.02.2020

Американската модна компания L Brands е все по-близо до продажбата на империята за бельо Victoria's Secret, пише WSJ, позовавайки се на свои източници.

Компанията за частни инвестиции Sycamore Partner се очаква да закупи контролен дял от 55% от дружеството на цена от 1.1 млрд. долара. Според източниците, тя ще бъде свалена от борсата. L Brands ще запази 45% дял в отделната компания, която ще включва веригата Pink и ще запази контрол над веригата Bath & Body Works, която ще остане публична.

Лесли Уекснър, милиардерът, който управлява гиганта на дребно повече от 50 години, ще се оттегли от поста си на изпълнителен директор и председател, казват източниците. Очаква се той да остане в борда на L Brands и да запази дялове в двете компании. В момента той притежава около 17% от акциите на L Brands.

82-годишният Уекснър е най-дългогодишният изпълнителен директор в S&P 500. Той превърна Victoria's Secret в най-разпознаваемата марка бельо в света, преди да се изправи пред сериозни проблеми заради вътрешната култура в компанията и връзките му с милиардера Джефри Епщайн, който бе обвинен в трафик на жени и експлоатация на непълнолетни.

Сделката за продажбата може да бъде обявена още днес, казват източниците.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | продажба | сделка | бельо | Victorias Secret | Sycamore Partner

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини