Лондон заплаши да депортира европейци без статут след Brexit

Крайният срок за получаване на миграционен статут е 31 декември 2020 г.

Снимка: Pixabay
10:19 14.11.2019
Великобритания заплашва да депортира гражданите на Европейския съюз, ако не успеят да кандидатстват навреме за нов имиграционен статут след Brexit и ще проявява снизходителност само при изключителни обстоятелства, твърдят пред Ройтерс хора, информирани за плановете.

В предишни досега непубликувани насоки правителството изготви кратък списък с изключения, като например за хора с физическа или умствена неработоспособност или деца, чиито родители не кандидатстват от тяхно име, твърдят източниците.

Правителството въвежда най-голямата промяна на британския граничен контрол от десетилетия, като слага край на приоритетите, давани на мигрантите от ЕС, пред тези на граждани от други държави. Повечето граждани на ЕС ще се нуждаят от някаква форма на предварително разрешение от правителството, за да останат във Великобритания и след излизането й от ЕС.

Данните на правителството показват, че малко повече от половината от приблизително 3,5 милиона граждани на Европейския съюз, живеещи във Великобритания, са получили новия правен статут преди крайния срок от 31 декември 2020 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | ЕС | граждани | Brexit | статут | мигранти | депотиране