Lufthansa обвини нискотарифните авиолинии в безотговорност

Компанията ще търси финансиране на капиталовите пазари, за да се издължи на данъкоплатците

Снимка: Unsplash
15:34 05.07.2020

Изключително евтините самолетни билети от под 10 евро на нискотарифните компании вредят на репутация на авиационната индустрия, заяви изпълнителният директор на Deutsche Lufthansa AG Карстен Спор в интервю за швейцарския всекидневник Neue Zuercher Zeitung.

„Билетите за 9,99 евро са екологично и икономически безотговорни“, обяви Спор.

Той също така разкри, че най-голямата европейска авиокомпания ще търси финансиране на капиталовите пазари, за да погаси получените държавни заеми до 2023 г.

„Lufthansa няма да бъде освободена от дълга, но искаме да получим пазарни заеми, за да върнем парите на данъкоплатците в Швейцария, Германия и Австрия. Предпочитаме да сме задлъжнели към капиталовия пазар, отколкото до данъкоплатците“, заяви Спор.

Lufthansa избяга от растящия риск от несъстоятелност, след като акционерите одобриха спасителния план на германското правителство за 9 млрд. евро, осигурявайки оцеляването на компанията след седмици несигурност.

Междувременно стана ясно, че Lufthansa вече е получила първия транш от държавната подкрепа, който е на стойност близо 1 млрд. евро. По силата на плана германското правителство получава дял от 20% в авиокомпанията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: самолетни билети | нискотарифни авиокомпании | авиокомпании | Lufthansa | авиолинии