Новата Tesla Roadster може и да няма нужда от ключ

За това намекна Илон Мъск

Снимка: БТА
09:18 21.11.2019
Новият модел Tesla Roadster се задава през 2020 г., а по думите на изпълнителния директор на компанията Илон Мъск автомобилът „може би изобщо няма да има нужда от ключ“. Тази подсказка даде той Twitter, провокиран от потребител в социалната мрежа. 

Последната Tesla Roadster беше представена през 2017 г. Тя дойде като обновена версия на модела, който компанията произвеждаше между 2008 и 2012 г. Този, който се готви за дебют през 2020 г., ще ускорява до 100 км/ч за 1.9 секунди. Базовият модел ще стартира при цена от 200 000 долара. 

Сега Мъск загатва и за любопитна функция за отключването на автомобила. Като цяло тенденциите са, че в бъдеще колите ще се отварят чрез мобилно приложение или друг тип идентификация на водача. Не е ясно какво визира милиардерът. 

Неотдавна Мъск пуснах слухове и за други опции в бъдещия електромобил, като персонализиран звук на клаксона. Отново в Twitter той коментира, че човек ще може да замени звуковия сигнал с животински ефекти например. 

По първоначални данни новия Roadster се очакваше да се появи през 2020 г., но Мъск намекна за забавяне. През септември той каза, че следващият Model S ще влезе в производство в края на 2020 г., а следващият Roadster ще „дойде по-късно“.

Официални коментари от страна на компанията няма. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ключ | приложение | Tesla | Илон Мъск | отключване | Tesla Roadster