Нови рекордни върхове за водещите индекси

Стана ясно, че преговарящи представители на САЩ и Китай са изгладили голяма част от разминаванията си

Снимка: БТА
Нова доза оптимизъм на търговския фронт подкрепи Wall Street и донесе рекордни върхове за водещите индекси. След като в понеделник стана ясно, че преговарящи представители на САЩ и Китай са изгладили голяма част от разминаванията си в телефонна кореспонденция, днес президентът Тръмп съобщи, че първа фаза от търговската сделка е въпрос само на „последни напъни“.

Новините окрилиха инвеститорите, в следствие на което индустриалният Dow Jones успя да добави 55 пункта до рекордните 28 121. Широкият S&P500 и технологичният NASDAQ напреднаха със съответно 0.22% и 0.18% и също регистрираха нови върхове. Секторът за търговия на дребно се отличи с най-силни резултати. На фона на тези новини на облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1.738% и 2.175%.

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

В 15:30 часа българско време в сряда, Бюрото по икономически анализи на САЩ ще публикува предварителни данни за брутния вътрешен продукт на страната за третото тримесечие на годината. Очакванията на анализаторите са щатската икономика да отчете ръст от 1.9%, спрямо 2.0% за второто тримесечие. Данните се очакват с голям интерес от инвеститорите с оглед прогнозите за забавяне на икономическото развитие, породени от търговския конфликт с Китай. Резултати, различни от предвидените, е възможно да доведат до завишена волатилност на финансовите пазари.
 
Инструмент на фокус - Carrefour SA

През втората половина на 2019 година акцията на френската верига магазини търпи силно понижение, което обаче неколкократно бива ограничено до ниво от 15 евро, където пазарът формира силна подкрепа. След поредното неуспешно преминаване над 50-дневната ЕМА, акцията претърпява нова вълна на разпродажби. Желателно е да се изчака понижение и тест на цена 15 евро, от където покупка ще бъде удачна.

GBP/USD

След като не успя да пробие психологическата бариера от 1.30 през месец октомври, британският паунд започна движение в рейндж с граници 1.2750 и 1.2950. На 8-часова графика валутната двойка формира три поредни по-ниски върха, което ни кара да смятаме, че в идните дни долната граница ще бъде тествана отново. Неуспешен пробив би бил удачен момент за влизане в дълга позиция.

XAU/USD

От началото на месец септември златото търпи обезценяване, движейки се в низходящ трендови канал. На дневна графика може да видим как котировките за пореден път се понижават, след неуспешен тест на 50-периодната подвижна средна. Въпреки това, пред ценния метал ще има лъч светлина, ако бъде завършена формация двойно дъно при подкрепата от $1450 за тройунция. Подобен сценарии е възможно да изпрати цената към нов тест на пълзящата средна.

Nikkei

На 4-часова графика добре може да видим как японският индекс успя да пробие канала на движение, формиран от началото на месеца. Нещо повече, Nikkei потвърди пробива с тест на подкрепата около нивата на низходящата тренд линия и 50-периодната ЕМА, което от своя страна открива добра възможност за покупка. При вход в дълга позиция, целта ще бъде достигане до нов локален максимум около 23 750 пункта.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансови пазари | Дау Джоунс | пазар на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини