Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на катастрофи

546 българи загубиха живота си на пътя от началото на годината

Снимка: pixabay
13:22 17.11.2019

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В храмовете в цялата страна бяха отслужени молитви за покой и за запазване на живота на шофьори, пътници и пешеходци. А в Симеоновград почетоха паметта на шестимата младежи, които бяха пометени от пиян шофьор на Великден преди осем години.

По традиция полицията и Българският червен кръст също участват в събитията, посветени на черната статистика. Инициативата е на Генералната асамблея на ООН. Тази година посланието e "Животът не е резервна част".

От началото на годината 546 души са загубили живота си на пътя, а над 7 400 са ранени, сочат данни на МВР. За последните 5 години загубилите живота след катастрофи са над 3200, а ранените над 42 000. Според статистиката на МВР броят на загиналите у нас не расте, но и не намалява. В световен мащаб всяка година при катастрофи живота си губят около 1.3 млн. души, а над 50 млн. са ранените.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: статистика | МВР | катастрофи | жертви на пътя

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини