Ryanair закрива базата на Lauda във Виена

Останалите бази на австрийската авиокомпания ще останат отворени

Майкъл О’Лиъри (вдясно) с Ники Лауда
Майкъл О’Лиъри (вдясно) с Ники Лауда
Снимка: Ryanair
13:57 22.05.2020
Ryanair ще закрие основната база на австрийската си авиокомпания Lauda във Виена на 29 май и ще се раздели с над 300 работни места, след като не успя да договори нови трудови договори с профсъюзите, предава Reuters.

Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри каза по-рано през май, че групата ще закрие основната виенска база на Lauda и вместо това ще постави там самолети на Ryanair, освен ако персоналът не се съгласи на намаляване на заплатите и ново трудово споразумение.

Австрийският профсъюз Vida отказа предложенията за договор на Lauda, тъй като според него те ще ударят силно персонала. Съюзът не беше открит за коментар на информацията днес.

Ryanair закупи австрийската авиокомпания от бившия шампион по състезания във "Формула 1" Ники Лауда през 2018 г. като част от преминаването към по-широка структура с няколко марки авиокомпании.

Базата на Lauda във Виена разполага с 15 от 30-те самолета A320 на авиокомпанията. О'Лиъри каза, че планира да задържи другите бази на Lauda в Щутгарт, Дюселдорф и Палма отворени.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | закриване | Ryanair | Австрия | авиокомпания | Виена | Lauda

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини