Samsung спира производството на LCD до края на 2020 г.

Заради намаляващото търсене и пренасищането на пазара

Снимка: Samsung
12:00 31.03.2020
Южнокорейският производител на панели Samsung Display реши да прекрати изцяло производството на панели с течни кристали (LCD) в Южна Корея и Китай до края на тази година, заяви говорител във вторник.

Samsung Display, поделение на южнокорейския технологичен гигант Samsung Electronics, заяви през октомври, че прекратява една от двете си производствени линии на LCD у дома на фона на намаляващото търсене на този тип панели и пренасищането на доставките.

„Ние ще доставяме поръчани LCD екрани за нашите клиенти до края на тази година без проблеми“, се казва в съобщението на компанията, цитирано от Reuters.

През октомври компанията, която е и доставчик на Apple заяви, че ще инвестира 13.1 трилиона вона (10.72 милиарда долара) в оборудване и изследвания за модернизиране на производствената си линия, тъй като се сблъсква със свръхпредлагане на фона на слабото търсене в световен мащаб на смартфони и телевизори.

Инвестицията за следващите пет години ще бъде фокусирана върху превръщането на една от южнокорейските LCD линии в съоръжение за масово производство на по-модерни екрани с „квантови точки“.

Samsung управлява две производствени линии за LCD във фабрики в Южна Корея и две фабрики само за LCD в Китай. Компанията все още не е взела решение за бъдещата експлоатация на фабриките си в Китай, заяви говорителят.

Международният конкурент на Samsung Display – LG Display, заяви по-рано тази година, че ще спре домашното производство на LCD телевизионни панели до края на 2020 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | дисплеи | панели | LCD | Samsung Display | течни кристали

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ