Щабът препоръчва забрана за разходки на Витоша

Заразените с Covid-19 в България вече са 171

08:29 22.03.2020
Националният оперативен щаб за борба с коронавируса у нас ще препоръча на градоначалника да затвори подстъпите към природен парк „Витоша“, тъй като вчера е наблюдавано голямо струпване на хора там, обяви председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. "Винаги има готовност за по-рестриктивни мерки, ако тези не дадат резултат", каза още началникът на кризисния щаб.

Той допълни, че през изминалото денонощие броят на заразените с Covid-19 в България се е увеличил с 29 души, достигайки 171 случая, кто повечето нови случаи са в София. Ген. Мутафчийски обяви, че няма нови градове, в които е проникнала заразата, и също така представи възрастово разпределение на заразените у нас. По негови думи най-голям брой заразени са между 40 и 49 г., а случаите на болни от коронавирус над 60 г. са само 24.

Разпределението на 100-те опаковки хлоринов фосфат, които вчера бяха дарени от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, е започнало. На УМБАЛСМ „Пирогов“ са дарени 25 комплекта, а за градовете извън София те ще бъдат разпределени чрез местните РЗИ институции. Ген. Мутафчийски допълни, че тези лекарства са единствено и само за болнично лечение.

Националният оперативен щаб ще поиска в понеделник среща със Светия Синод, за да бъде обсъдено дали при тази ситуация църквите трябва да продължат да бъдат отворени.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: коронавирус в България | Витоша | природен парк Витоша

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини