Siemens надхвърли очакванията на анализаторите за печалбата

Компанията планира да постигне по-рано целите си за въглероден неутралитет

Снимка: Siemens
10:05 07.11.2019
Siemens отчете печалба от промишлените си операции в размер на 2.64 млрд. евро за четвъртото финансово тримесечие (третото календарно), като победи очакванията на анализаторите за 2.33 млрд. евро. Резултатът представлява ръст от 20% спрямо предходната година и се дължи на значителното увеличение на големите поръчки.

Германският конгломерат обаче зададе предпазлив тон за 2020 г., предупреждавайки за очаквано отслабване на световната икономика през следващите 12 месеца и предвижда забавяне на своите автомобилни и машинни продукти в краткосрочен план.

„Отслабването на световната икономика се ускори ясно през фискалната 2019 г. Независимо от това отново успяхме да подчертаем стремежа към производителност с блестящо четвърто тримесечие“, заяви в доклада за приходите изпълнителният директор на Siemens Джо Кайзер. „Напълно постигнахме нашите насоки за фискалната година във всички аспекти. Нашата стратегическа концепция Vision 2020+ започва да придобива сцепление“, добави той, цитиран от CNBC.

Приходите за четвъртото тримесечие на компанията достигнаха 24.5 млрд. евро, което е 8% увеличение на годишна база, докато поръчките нараснаха с 4% до 24.7 млрд. евро.

Говорейки пред Squawk Box Europe на CNBC в четвъртък сутринта, Кайзер заяви, че политическото ръководство „върви назад“, като измества търговската и икономическата политика към национализация и протекционизъм, но предложи международните компании като Siemens да са „на една стъпка над териториалните граници“.

„Можем да разпределим ресурси във всеки даден момент, така че съм по-скоро оптимист, че точно тези компании, които са толкова широко локализирани, всъщност ще бъдат тези, които могат да се справят с тези геополитически въпроси“, казва Джо Кайзер.

Въпреки перспективата САЩ да се изтеглят от Парижкото климатично споразумение, той смята, че клиентите му, от петролни, газови и автомобилни компании до болници, са ангажирани с намаляване на емисиите.

„Колкото и да приветствам и да се възхищавам на дейности от млади хора, деца на моменти, които наистина разтърсват обществото, които наистина поемат отговорност за собственото си бъдеще, това е само въпрос на диагноза“, каза той. „Ако имате само диагноза, няма да оздравеете, трябва да се излекувате. Трябва да имате някой, който предприема действия за намаляване на емисиите и точно това правим“, казва още Кайзер.

Той добави, че компанията очаква през следващата фискална година да постигне успех в своите цели, поставени преди четири години за 50% намаление на емисиите до 2020 г., и предложи Siemens да постигне целта си за CO2 неутралитет до 2030 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: отчет | Сименс | финансови резултати

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини