Търговията на Wall Street отново спря заради уплахата от икономическия удар

Това беше четвъртото спиране на търговията в рамките на две седмици

Снимка: БТА
19:40 18.03.2020
Търговията с акции отново бе спряна днес, след като Уолстрийт беше уплашен от задълбочаващото се икономическо въздействие на пандемията на коронавирус. 

Това беше четвъртото спиране на търговията в рамките на две седмици. 

Спирането на търговията дойде след като акциите се понижиха над 7%, задействайки т.нар. "пазарен прекъсвач", който прекъсва търговията за 15 минути. Търговията се спира, когато акциите намаляват със 7%, 13% или 20% за една сесия. 

Индексът Dow спадна с 1660 пункта, или 7.8%, до 19 577 пункта, преди да е стартирал прекъсвачът. S&P 500 също загуби повече от 7%. 

Мерките за спирането на търговията бяха приети за първи път след катастрофата през 1987 г. 
Разширяващата се пандемия, довела до поне 109 смъртни случая в САЩ, подтиква градовете и щатите в страната да нареждат на жителите да си стоят вкъщи и да затварят ресторанти и барове и други места за забавление. Тези мерки се развиват спирално през икономиката, което води до уволнения и рязко намаляване на приходите за много фирми, ориентирани към потребителите. САЩ вероятно вече са в рецесия , според Oxford Economics. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търговия | индекси | спиране | Wall Street | Уолстрийт | коронавирус | пазарен прекъсвач

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини