Telenor продължава с обученията на родители по дигитална безопасност

Предстоят срещи в Бургас, Варна и София, които са безплатни за участниците

Telenor 12:44 14.11.2019
Telenor продължава с безплатните обучения по дигитална безопасност за родители „Деца, смартфони и смартродители” със срещи с родители от Бургас и Варна. Следващите събития са на 16 ноември в експоцентър „Флора“ в Бургас и на 17 ноември в „Социалната чайна“ във Варна. На тях родители и експерти от Центъра за безопасен интернет, Асоциация „Родители“ и Telenor ще обсъждат какви са заплахите в онлайн общуването, за какво децата използват социалните мрежи и други горещи въпроси, които вълнуват всеки родител. Поредицата от „родителски срещи“ ще завърши в София на 30 ноември.

Началният час на всички събития е 10:30, а входът е свободен след регистрация за участие: за Бургас; за Варна; за София.

В рамките на обученията всички участници ще имат възможност да се запознаят с основните рискове за децата в интернет и как се разпознават симптомите на проблемната му употреба. Специалисти ще запознаят родителите с основните начини за насърчаване на позитивно поведение онлайн и с добрите родителски практики в дигиталния свят, както и с каналите за докладване, намиране на помощ и допълнителна информация. За да бъдат максимално полезни за желаещите родители, срещите ще дават възможност и за дискусии по възникнали въпроси и обсъждане на конкретни случаи. Поради спецификата на някои от обсъжданите теми, лица под 18 години няма да бъдат допускани.

Обученията са част от дългосрочната кампания за онлайн безопасност на Telenor. От 2006 г. насам, компанията активно информира децата и родителите им по темата за безопасен интернет и се ангажира с осигуряване на безопасна интернет среда. Операторът стои зад инициативи като Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз, родителския форум „От нас зависи“ и интерактивната образователна игра на открито „Дигитални скаути“.

Telenor бе и първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Теленор | Telenor

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини