Цветослав Цачев: Индустрията не позволи кризата да стигне до потребителите

Въпреки индустриалната криза в световен мащаб потребителите в САЩ и ЕС не ограничават покупките си, отбеляза главният инвестиционен консултант на „Елана Трейдинг“

08:20 17.11.2019
Докато мнозина са говорели са задаваща се криза, за индустрията тя всъщност е дошла. Единствената причина този факт да остане невидим, е успехът на компаниите да задържат кризата в сферата на индустрията, без тя да достигне до потребителите. Това каза  главният инвестиционен консултант на „Елана Трейдинг“ Цветослав Цачев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Вследствие на това, макар в момента да има индустриална криза в световен мащаб, потребителите в САЩ и Европа не ограничават потреблението си.

Цачев отбеляза, че настроенията на международните борси отново се диктуват от американския президент Доналд Тръмп и заплахите му за нови мита.

„Интересното е, че пазарът в САЩ се намира на абсолютните си върхове, при това ги достига изключително бавно и неуверено“, отбеляза  експертът и добави: „В сезонът на отчетите около 75% от големите американски компании се представят по-добре от очакванията, но пък прогнозите бяха занижени“.

Експертът коментира и случващото се на петролните пазари, които очакват скоро вероятно най-голямото първично публично предлагане в историята – това на Saudi Aramco. „Интересното е, че в проспекта за IPO-то инвеститорите не намират оправдание за оценка на компанията от 2 трлн. Долара“, посочи Цачев. Той добави, че всичко зависи от това дали банкерите, които правят предлагането, ще успеят да убедят хем инвеститорите да купуват, хем правителството да занижи целите. „Най-вероятно първата стъпка ще бъде сравнително скромна“, смята експертът.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | индустрия | Цветослав Цачев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини