Турция отново отвори границите си за българските превозвачи

Шофьорите ще влизат след медицински преглед и ще имат до 36 часа да напуснат страната

Снимка: МВР
18:14 09.04.2020

Турските власти издадоха разпореждане, с което освобождават българските шофьори на тежкотоварни автомобили от 14-дневна карантина при влизане в Турция, съобщиха от Министерство на външните работи.

Българските шофьори ще могат да влизат в страната след съответен медицински преглед и дезинфекция на превозните средства, става ясно от информация на Генералното ни консолство в Одрин. Техният маршрут на територията на Турция ще бъде определян от митническите власти. В случай че преминават транзит, те ще имат 24 часа да напуснат страната или 36 часа, когато изходът от нея е в най-отдалечения граничен пункт.

Тази сутрин стана ясно, че въпреки че българските международни водачи не попадат в списъка на турските власти с шофьори, които трябва да спазят 14-дневна карантина преди да влязат на територията на страната, не ги допускат да преминат границата.

От бранша алармираха за над 100 камиона, които са блокирани на границата ни с Турция край Свиленград. От Камарата на автопревозвачите дори поискаха от премиера Борисов и Националния оперативен щаб да променят наредбата свързана с допускането на турски водачи и да трябва и те да карат 14-дневна карантина преди да влязат в България.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Турция | граница | международен превоз

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини