Vivacom най-накрая започва да продава iPhone

Компанията успя да се договори с Apple да продава официално устройствата ѝ в България

След като години наред Vivacom бе единственият български телеком, който нямаше право да продава iPhone на клиентите си, сега компанията се похвали, че започва да предлага устройствата на Apple в търговската си мрежа. Телекомът обяви, че става официален партньор на гиганта от Купертино за България и добавя към портфолиото си най-новите модели телефони на марката –  iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max и iPhone SE, а също и актуалните iPhone Xr, iPhone 8 Plus и iPhone 7. 

Смартфоните на Apple може да бъдат намерени мрежата на оператора от утре, 17 юли. Те ще бъдат достъпни както във физическите, така и в онлайн магазина на Vivacom. 

Новината идва точно година, след като Vivacom подаде жалба срещу американския технологичен гигант в българската Комисия за защита на конкуренцията заради злоупотреба с по-силна позиция на Apple при договарянето на условията. Няколко месеца по-късно, през октомври 2019 г., Vivacom оттегли жалбата си, след като двете страни успяха да постигнат разбирателство и да стартират ползотворни преговори. 

Сега заветният ден настъпи и Vivacom обяви на специално събитие пред журналисти, че продуктите на Apple официално стъпват на рафтовете на магазините ѝ. 

Всички клиенти, закупили iPhone с план от Vivacom, получават допълнителни 300 000 МВ интернет за сърфиране в най-бързата мобилна мрежа в България. Бонус мегабайтите на максимална скорост са валидни за първите три месеца от сключване на договора и закупуване на устройството в брой или на изплащане и подсигуряват свободно интернет сърфиране през цялото лято с допълнителни 100 000 MB за всеки от първите три месеца.

“Партньорството с Apple e логична стъпка в разширението на портфолиото от продукти и услуги на Vivacom. Ние се стремим не само да предлагаме най-иновативните продукти и услуги, но и да ги подкрепим с ексклузивни ценови оферти и пакети, така че клиентите ни да получават максимум стойност за средствата, които влагат. Затова съм изключително щастлив, че, подкрепени със специалните ни промоции, висококачествените продукти на Apple ще станат още по-атрактивни за потребителите", сподели Главният търговски директор на VIVACOM Димитрис Лиупис. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | Vivacom | продажба на iPhone | iPhone с договор