Водещите индекси се разминаха в движенията си

Новината, че Тръмп и Си Дзипин най-вероятно няма да се срещнат, за да подпишат сделката преди декември, натежа на пазарите

Снимка: БТА
Вчера водещите индекси не успяха да намерят единна посока, след като инвеститорите прибраха печалбите заради притеснения относно преговорите между САЩ и Китай. Индустриалният Dow Jones затвори почти без промяна, понижавайки се с 0.07 пункта до 27492 пункта. Широкият S&P 500 нарасна с 0.07% или около 2 пункта до 3076, а технологичният Nasdaq изтри близо една трета от процента до 8410 пункта, подведен от спада в цените на Amazon, Microsoft, Facebook и Apple.

Новината, че Тръмп и Си Дзипин най-вероятно няма да се срещнат, за да подпишат сделката, преди декември, натежа на пазарите.  Двете страни все още обмислят мястото и условията по сделката, а подписването й може да се случи най-рано след срещата на НАТО в Лондон на 3-4 декември. Китай иска от Тръмп да премахне повече мита върху китайски вносни стоки – за около 125 млрд. долара. Акциите на НР скочиха след новината, че Xerox е направила оферта за придобиването й за 30 млрд. долара кеш и акции. На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 1.83%.

В Европа отново върлуваха биковете. DAX 30 нарасна с 0.24 на сто до 13179 пункта, САС се повиши с 0.34% до 5866, а FTSE – с 0.12% до 7396 пункта. Индексът на IHS за поръчките на мениджърите за Еврозоната нарасна до 50.6 пункта през октомври спрямо 50.1 през септември. На корпоративния фронт акциите на Societe Generale скочиха с 3.1% след обявен нетен приход от 854 млн. евро за третото тримесечие, леко под очакванията. Adidas пък обяви 6% ръст в продажбите, но данните не впечатлиха инвеститорите и книжата на спортния гигант се сринаха с над 5 процента. BMW поскъпна с 0.84 на сто до след обявена оперативна печалба с ръст от 33%. Немският автомобилен производител повтори, че очаква значителен спад на печалбата от групата преди данъчното облагане за годината.

Акценти днес

Основен лихвен процент – АЦБ

Днес акцентът ще падне върху решението на АЦБ относно лихвените проценти в 14:00 часа. Не се очаква промяна на настоящата основна ставка от текущото й ниво на 0.75%, но думите на гуверньора Марк Карни от 14:30 часа може да предизвикат раздвижване на британския паунд..

Инструмент на фокус - Activision Inc.

Производителят на игри, сред които и World of Warcraft, се движи в рейндж през последните няколко седмици малко над 50- и 100-седмичните средни ЕМА. Днес след затварянето на пазара предстои да бъде публикуван отчетът на компанията, като при добри данни очакваме да бъде отключено силно движение нагоре, което съответно може да се използва за покупка с цел стойности над 60 долара. В зависимост от данните ще може да се гони цел и максимум над 85 долара на акция.

USD/JPY

След като няколко месеца йената играеше сериозна роля като убежище при поевтиняващия долар, през последните два месеца инвеститорите натрупаха увереност у зелената валута и двойката образува възходящо движение. Котировките се намират около ключова съпротива и при поскъпване над 109.25-109.50 ще очакваме нова вълна на биковете. За средносрочна покупка препоръчваме да се изчака скок над това ниво.

Oil UK

Европейският сорт Брент се движи много прецизно в рамките на възходящ канал и след вчерашното понижение е възможно да имаме атака на 50-периодната средна ЕМА. Потенциален пробив би дал поле за къса позиция с цел долната граница на канала. Оттам очакваме да отскочи до отново за нов тест на съпротивата.

DAX 30

Немският бенчмарк продължава движението си под влиянието на биковете, от което индикаторът Стохастик кръжи в зона на прекупен пазар. Нямаме мечи нагласи, но при обръщане на тренда е хубаво да се има предвид, че нивото около 12650 пункта е ключово и при спад под него и респективно под 50-дневната ЕМА нещата биха загрубели. Нагласите ни са позитивни за момента и предвид Стохастик е възможно краткосрочно понижение, което смятаме, че може да се използва за покупка на по-изгодни цени.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Фед | борсови индекси | цена на акции | пазар на акции | турски пазар

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини