„ВП Брандс Интернешънъл“ дарява 300 000 лева за респиратори

Компанията ще предостави дихателните апарати на най-нуждаещите се медицински заведения

„ВП Брандс Интернешънъл“ АД подкрепя усилията на Националния оперативен щаб за овладяване на кризата с коронавируса в страната. Акционерите на компанията - правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, ще дарят респиратори, маски и защитни облекла за медицинските работници в най-нуждаещите се болници в страната. Дарението е на стойност 300 000 лева е и е съгласувано с Националния оперативен щаб като най-необходимо към настоящия момент.

„Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина, ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, заявиха от компанията. 

От дружеството заявиха още, че „ВП Брандс Интернешънъл“ АД приоритетното доставя за българския пазар и спирт за производство на дезинфектанти, което се гарантира с пълния капацитет и денонощен режим на работа от фабриката, собственост на компанията дарител „Essentica”. Така допълнително се подпомогат усилията, положени от лекарите и здравните работници, посветени на опазването на здравето на българските граждани.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дарение | респиратори | ВП Брандс Интернешънъл