Чакаме индийски туристи

Повече от 60 представители на водещите туроператори в Мумбай и специализираните туристически медии са били впечатлени от туристическите услуги в България

19:02 02.12.2012

Индийски туроператори проявяват интерес към България и са готови да осъществят няколко опознавателни посещения у нас, съобщи Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Това стана ясно по време на презентацията „България - новата индийска туристическа дестинация” в Световния търговски център в Мумбай.

Чуждестранни авиокомпании са изразили готовност да превозят безплатно бизнесмените за тези визити. Такава договореност е жила постигната от съветника в Делхи по търговско-икономическите въпроси към МИЕТ Стефан Йонков и представители на „Катар еъруейз”.

Повече от 60 представители на водещите туроператори в Мумбай и специализираните туристически медии бяха силно впечатлени от факта, че туристическият продукт, който предлага страната ни, отговаря изцяло на желанията на индийския турист при пътувания към далечни дестинации. Комбинацията между културно-познавателен, СПА и балнеотуризъм с посещение и на седемте български голф игрища, интересните обиколки из археологически и природни забележителности, уникалните ни традиции бяха изтъкнати като притегателни страни на България. Разнообразната българска природа, богатството на минерални извори, родното вино, киселото мляко и висококачественото розово масло впечатлиха индийските туроператори, които активно търсят нови дестинации за своите клиенти, отбелязват от икономическото министерство.

Споразумението с „Катар еъруейз”е продължение на постигнатата договореност между министър Делян Добрев и индийския министър на туризма Субодх Кант Сахай за организирането на обиколки за индийските туроператори в България. През следващата година МИЕТ, съвместно с туристическия бранш у нас, има готовност да финансира престоя в страната на индийските гости за тези няколко опознавателни пътувания.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | туроператори | Индия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини