ЕК ще представи законодателни промени за риболова в Черно море

Влошава се състоянието на запасите в Черно море, сочат данните на ЕК

Европейската комисия (ЕК) ще представи конкретно законодателно предложение за риболовните възможности за Черно море през ноември, стана ясно след заседанието на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по земеделие и рибарство в Брюксел.

На срещата България беше представена от зам.-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова, която заяви пред колегите си, че запасите на Черно море не се използват устойчиво от трети страни, въпреки огромните усилия, които полагат България и Румъния в тази насока, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

По време на срещата ЕК е представила своето виждане за възможностите за риболов през 2014 г., като в съобщението на Комисията се констатира влошаващото се състояние на запасите в Черно море. "Необходимо е да се работи по осигуряването на равнопоставеност между всички страни в черноморския басейн", категорична беше Маринова. Тя е убедена, че не трябва да се намаляват българските квоти за черноморски риболов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: видеоклипове | геостикери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ