Google купи разработчик на "умни" часовници

Стойността на сделката не е известна

Интернет гигантът Google погълна разработчика на смарт часовници WIMM Labs. Компанията, известна като производител на „умни” часовници ще помогне на Google да заема позиции на пазара за носима електроника, съобщи TechNews.

През 2011 г. WIMM Labs пусна на пазара иновативният Android часовник WIMM One, който не успя да се наложи като популярно устройство. През лятото на 2012 г. разработчикът сключи партньорско споразумение за прекратяване на производство на устройства със собствена марка. Оказва се, че тайнственият партньор е бил Google.

След сключване на споразумението, всички служители на WIMM Labs остават на работа, но не е известно с какво точно ще се занимават, нито каква е стойността на сделката между двете компании.

Предполага се, че Google планира да разработи собствени „умни” часовници. Други са на мнение, че интернет гигантът може да се заеме с разработката на съвсем нови продукти в областта на преносимите компютри.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | заемстник-министър | допълнение 12

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини