Nissan изобрети "умно" огледало (видео)

Системата Smart Rearview Mirror елиминира познатото огледало за обратно виждане

Японският автомобилен гигант Nissan изобрети новаторска система, която представлява интегриран в огледалото за обратно виждане LCD дисплей, който е свързан с камера с висока резолюция, поставена в задната част на автомобила.

Системата Smart Rearview Mirror елиминира познатото огледало за обратно виждане, а от компанията твърдят, че е първата по рода си.

При натискане на бутон, камерата се активира, а изображението се появява върху самото огледало. Технологията предоставя по-широк ъгъл на видимост, а контрастът и яркостта се влияят от светлината в салона. Самият обектив се намира зад задното стъкло, което го предпазва от метеорологичните условия.

Камерата предоставя на водача на автомобила по-ясна видимост назад, особено при пълна кола или пълен багажник.

Smart Rearview Mirror елиминира проблемите с ограничената видимост назад, причинени от широки С-колонки или малък заден прозорец. Това ще позволи по-голяма свобода на дизайнерите при конструирането на нови модели.

"Нашите дизайнери ще имат на практика неограничена свобода на действие при оформянето на задната част на автомобилите. Дизайнът вече няма да бъде компрометиран заради видимостта", споделя Анди Палмър, изпълнителен вицепрезидент на Nissan.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Nissan | кражба на парола | жена

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини