Обновяват Терминал 1 на Летище София

Възможни са козметични промени или цялостно събаряне на сегашната сграда и заменянето й с нова - по-модерна и с по-голям капацитет

За 2014 година са предвидени пари за рехабилитацията на Терминал 1. Това съобщи изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов. Терминал 1 е доста натоварен с полетите на нискобюджетните компании.

Още обаче няма окончателно решение дали да има козметични промени, или сегашната сграда да се събори и на нейно място да се построи нова, по-модерна и с по-голям капацитет.

Христо Щерионов спомена в своето изказване и за новите маршрути през 2014 година. "Летище София очаква две нови авиокомпании да открият редовни линии - Air Serbia до Белград и Dalmatian до Загреб", заяви той.

Новите маршрути в рамките на Балканите ще допринесат за развитието на пътническия трафик на летището и ще предоставят още по-удобни връзки на пътуващите.

Нискотарифният превозвач Wizz Air планира да добави 2 нови дестинации към обслужваните от Летище София - до Тел Авив и Малмьо. За първи път тази зима авиокомпания Ukraine International изпълнява серия от полети до Киев.  През лятото на 2014 г. италианският превозвач Mistral Air, който тази зима вече изпълни серия от полети до Палермо и Катания, планира сезонни линии до 3 нови дестинации в Южна Италия - Катания, Неапол и Бари.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: транспорт | Летище София